Domov Ponudba Skiroji Skiroji za spust
Skiroji za spust

Tiho drsenje z vrha gore navzdol... počasi ali s polno hitrostjo...

SKIROJI ZA SPUST (DOWNHILL) so ekstremno robustni z bogato dimenzioniram okvirom, da lahko brez škode oz. poškodb premostimo težavnostne momente, kjer se na terenu pojavljajo ostri ovinki in pdb. Visoko ležeče stojne deske onemogočajo prehitro nasedanje na valovitih neravnih terenih. Velika osna razdalja neverjetno stabilizira skiro in daje zelo varen občutek pri vožnji tudi pri visokih hitrostih. Deli siceršnje opreme kot so krmilo, kolesa, vzmetne vilice in zavorni sistem so skorajda identični komponentam planinskega kolesa (mountainbike). Downhill skiroji imajo malo gibljivih delov in so iz tega razloga bistveno manj občutljivi in posledično potrebujejo manj vzdrževanja kot n.pr. kolesa „downhillmountainbikes“. Iz tega razloga so skiroji še posebej primerni za izposojanje v penzionih/hotelih, pri žičnicah, itn. …

Prosim pazite: Skiroji za spust (Downhillroller) so pretežno konstruirani za spust po hribu navzdol in so manj primerni za daljše vožnje po nižini zaradi zelo visoko ležeče stojne deske (visoka poraba moči pri poganjanju)! Za vožnje izven cestišča (offroad) po ravnini so Cross Country skiroji boljša izbira.

Za naše XH- modele velja še posebej naslednje: Zaradi svoje nizke teže in po zgledu vitke konstrukcije, kakor tudi zaradi možnosti zmanjšanja/povišanja višine stojne deske/velika razdalja do tal, se lahko z našimi XH-modeli za razliko od veliko drugih izrecno spustnih modelov dokaj uspešno premikamo/vozimo tudi po ravnini ali pa celo navkreber !

Kdor je vsaj enkrat preizkusil vožnjo z Downhill- ali s Cross Country skirojem, bo navdušen nad njegovo okretnostjo, nad sledno izravnanostjo ter nad samim občutkom vožnje. Neslišno drsenje skozi gozdove bo potegnilo tudi tebe!

 GRAVITY COLS SKIRO

XXL jekleni okvir z masivnimi ojačanimi kolesi;Tekaška kolesa 26/20 RST Dvojni most-vzmetne vilice ; (R1/2008) s 180 mm vzmetne poti; VR-os/vilice z 20 mm votle osi; Os zadnjega kolesa s pospeševalcem; Visoka razdalja do tal ; Oversize pnevmatike ;(spredaj in zadaj 2,5") Stojna deska izdelana iz večkrat lepljenega bukovega lesa s proti drsnim slojem; 3 mm aluminiijski zaščitni nastavek pod okvirom; RST Dvojne vzmetne vilice

Tehnični podatki:
Teža: ca. 19 kg
Dolžina stojne deske (stojna površina) 17x 50 cm
Osna razdalja:pribl.130 cm
Celotna dolžina: pribl. 189 cm
Višina krmila pribl. 110 cm (merjeno od tal )
Višina stojne deske pri nevzmetenih vilicah
spredaj pribl.21 cm zadaj 15cm
razdalja do tal zadaj pribl. 11 cm

Naše priporočilo: Področje uporabe
Spust; Žičnice; Izposojanje

1.) Model Cols

Spredaj in zadaj 160 plošča s hidravlično zavorno ploščo spredaj ter z mehanično zavorno ploščo zadaj; Pro Max zavore

Cena (z DDV): 1099,00 EUR